dimarts, 24 de març del 2015

Taller de música. Instruments del món. Grup 2

Els alumnes dels grups de taller de música, hem fet unes presentacions d'instruments d'arreu del món. Per fer-ho, hem buscat informació dels instruments que hem triat amb els nostres fillols.
La informació que hem buscat ha sigut: El nom, el continent, el país, la família, i per acabar, hem buscat un vídeo del YouTube. 
Aquí teniu les nostres presentacions. Esperem que us agradi!

Taller de música. Instruments del món. Grup 1

Els alumnes dels grups de taller de música, hem fet unes presentacions d'instruments d'arreu del món. Per fer-ho, hem buscat informació dels instruments que hem triat amb els nostres fillols.
La informació que hem buscat ha sigut: El nom, el continent, el país, la família, i per acabar, hem buscat un vídeo del YouTube. 
Aquí teniu les nostres presentacions. Esperem que us agradi!

Músiques del món. Cerca d'informació. La gaita. Cornamusa. Pipe. Escòcia (II)

Avui treballarem la Gaita. Per fer-ho, ens tocarà buscar informació sobre aquest instrument que ja veureu que és una mica especial.
Preparats? Som-hi!

Aquí teniu la fotografia d'una Gaita.
Preguntes:
1- Saps de quina família és la gaita? (Recorda que hi havia 4 grans famílies d'instruments...)
2- Busca i anomena les parts de la gaita.
3- A quins països o regions podem trobar la gaita?
4- On es va inventar la gaita?
5- Com s'anomena la gaita a Escòcia?
6- Busca un vídeo del YouTube on hi apareixi la gaita escocesa.

Redacta les teves respostes clicant AQUÍ.

dimecres, 18 de març del 2015

Colònies 2015

Ja tenim les colònies de la ZER aquí! I com l'any passat, us n'ensenyem les fotos. Disfruteu-les, que ells segur que ho fan!!


dimarts, 10 de març del 2015

Músiques del món. Cicle mitjà. To Kokoraki

El grup de Cicle Mitjà, ja tenim una nova cançó d'arreu del món per treballar. En aquesta ocasió, treballem una cançó de Grècia, que s'anomena: To Kokoraki.

Com sempre, escoltem la cançó, endevinem a quina part de la terra es canta, i després endevinem de què tracta la cançó.
Com ja és tradició, després aprenem la cançó en la seva Llengua original.
Aquesta vegada, a més, hem après que a Grècia tenen un alfabet propi amb unes lletres diferents a les que coneixem nosaltres.


La cançó ens parla d'un noi que va al mercat i que canta a la seva amiga, tot explicant-li què li portarà.
A veure si endevineu què li porta. (Una pista: són animals i que canten d'una manera especial.)

Disfruteu-la!!




Músiques del món. Cicle Superior. My Bonnie. Escòcia.

Després de conèixer una mica el país d'Austràlia i el continent d'Oceania, juntament amb una de les seves cantants més famoses i un dels instruments més singulars que existeixen, ens toca viatjar culturalment cap a Escòcia.
Hem apres que Escòcia no és un país, sinó que, com Catalunya, és una nació.
Hem apres que la llengua que més s'hi parla és l'anglès tot i que tenen una llengua pròpia el Gaèlic, molt semblant a la llengua pròpia d'Irlanda (gaèlic irlandès).
La cançó que hem apres no és en la llengua gaèlica, sinó que és en llengua anglesa. La cançó s'anomena My Bonnie, i, s'ha fet tant famosa arreu del món que en podem trobar versions en moltes altres llengÜes com per exemple en català.
El tema de la cançó està relacionat amb el mar ja que Escòcia és una nació força marinera. De fet, tracta d'un mariner que fuig oceà enllà a treballar mentre la seva estimada es pregunta si tornarà o bé se'l quedarà l'oceà en un de tants accidents marítims. Al final, el mariner torna a casa.
Esperem que us agradi la cançó.





dimarts, 3 de març del 2015

Músiques del món. Cicle Superior. El Didgeridoo. Austràlia.(II)

Aprofitant que estem aprenent una cançó d'Austràlia, hem aprofitat per a parlar de la població indígena de la regió i d'un dels instruments típics d'aquests seus habitants. L'instrument que hem conegut és el Didgeridoo. Aquest és un instrument de vent que inicialment era "construït" per uns petits insectes anomenats tèrmits. Aquests petits insectes s'alimenten de la fusta humida i no els agrada gens la llum. Això fa que s'alimentin de l'interior dels troncs  deixant-los buits i creant així una bona caixa de ressonància. Els indígenes d'Austràlia utilitzaven aquests troncs buits per a fer sons ben singulars fent-hi vibrar els llavis a dins.
Hem apres com fer-lo sonar i ho hem intentat. No tots ho hem aconseguit i hem vist que no és gens fàcil. La prova:


I un professional: