dilluns, 21 de novembre del 2011

Trobada de ZER. Sortida a Portbou per a veure l'estació.

Aquest divendres 18 de novembre, vam fer una trobada de ZER a Colera, després de retrobar-nos els companys de Colera amb els de Port de la Selva, vam agafar tots junts el tren a l'estació de Colera i ens en vam anar a Portbou per a veure les instalacions de l'estació.
Aquesta és una estació important tant per el trànsit de passatgers com per el trànsit de mercaderies.
Allà vam poder veure que és una estació molt gran i que te 2 parts ben diferents: La de passatgers on hi ha 6 vies, i la de mercaderies amb encara més vies, i on s'hi col·loquen els trens per a fer intercanvi de mercaderies amb els trens que venen de França. I això per què?
Com ens van explicar els responsables de l'estació, hi ha aquest intercanvi perquè les vies de tota Europa tenen un ample diferent que els d'Espanya i Portugal, llavors cal que els passatgers i les mercaderies canviin de tren per a continuar un viatge cap a França. I això ho fan tot els trens?
Doncs no, hi ha un tren especial que canvia amb rapidesa l'amplada dels seix eixos (rodes) i pot continuar sense perdre massa temps, aquest tren s'anomena TALGO.
També vam descobrir que a l'estació hi ha una petita comisaria de policía que vigila els viatgers que entren i surten del pais. Els agents de la comissaria ens van ensenyar el calabós i els cotxes de policia.
Després de conèixer tot això, vam dinar a una plaça i vam fer alguns jocs conjunts al passeig marítim.
Ens ho vam passar molt bé i esperem veure aviat els companys de la ZER!!!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada