dilluns, 11 de març del 2013

Músiques del món. Cicle Mitjà. Manman Mwen. Martinica i Guadalupe

Per acabar el trimestre dedicat a les músiques del món. Els alumnes de Cicle Mitjà, hem treballat la cançó Manman mwen. Aquesta vegada, el passeig per les diferents cultures musicals del món ens ha portat a dues petites illes del mar del carib. Aquestes petites illes s'anomenen Martinica i Guadalupe.
D'elles, hem après que a part de tenir un paisatge idílic, van ser unes de les primeres en que van arribar els espanyols en el seu primer viatge al continent americà.
També hem après que al ser unes illes molt petites, tenen pocs recursos naturals i, com la cançó ens pot fer adonar, durant molts anys han tingut mancances d'algun tipus d'aliments.
El tema de la cançó, ens duu a la queixa que fa un nen a la seva mare. I és que la mare (que té 2 fills), dóna arròs amb llet al fill petit i no al gran i, aquest, diu que no sap com pot créixer si la mare només li dona farina seca, bacallà cuit i, fruita del pa (un aliment autòcton, nutritiu però amb no massa bon gust...).
Martinica i Guadalupe, durant molts d'anys han estat regions pobres i ha estat durant els últims anys que han millorat el seu nivell de vida gràcies a el turisme...
La cançó està cantada en la llengua autòctona el crioll martiniquès. Disfruteu-la!!!

Manman mwen (Martinica i Guadelupe)

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada